CA

Projectes

El Consorci convoca anualment el Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, en col·laboració amb l’Associació de Fotografia de Natura de les Illes Balears (AFONIB).

La sisena edició del Certamen, setembre 2024, està dotat amb 5.700 euros en premis repartits en quatre categories que posen la mirada tant en els valors del Patrimoni Mundial com en el distintiu Serra de Tramuntana.

La inscripció al Certamen és gratuïta i el contingut principal del material presentat ha d’estar situat dins el territori de la serra de Tramuntana declarat patrimoni mundial per la Unesco (vegeu el mapa oficial). Hi poden participar totes les persones aficionades a la fotografia o professionals, que siguin autores de les imatges que hi presentin i que en posseeixin els drets.

Cada participant pot presentar un màxim de tres fotografies per categoria, acompanyades per una llegenda o descripció, sense cap referència a l’autoria de la imatge. Les fotografies s’han de presentar en format digital a través de la plataforma serradetramuntana.pixall.es.

El termini per inscriure’s al Certamen comença el 4 de setembre de 2024 i acaba el 24 de setembre de 2024, ambdós inclosos. 

Les 4 categories del VI Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial són:

  • Productes i productors. Imatges sobre els productes de la serra de Tramuntana. S’hi inclou tot el procés que segueixen fins a arribar al plat: la sembra, la collita, la manufactura, l’elaboració a cuina i la presentació a taula.
  • Pobles de la Serra. Vistes de detall de pobles i nuclis urbans i els seus racons, amb especial atenció als elements patrimonials que amaguen. Carrers i places, portals, façanes i els seus elements, etc.
  • Elements patrimonials. Tot allò que fa de la Serra un indret declarat patrimoni mundial per la UNESCO: construccions de pedra en sec, xarxa hidràulica (pous, sínies, fonts de mina, aqüeductes, síquies, canals, molins d’aigua, safareigs, aljubs, rentadors, etc.), marges i marjades, camins empedrats, torres i talaies, possessions, etc.
  • Experiències a la Serra. Moments en què el visitant experimenta l’essència de la Serra: manifestacions culturals, festes populars, muntanyisme, excursionisme, visites amb interès patrimonial, tasts de productes típics, etc. 

Educació

Sensibilització

Dinamització

Conservació

Documents relacionats

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes