CA

Totes les notícies

Una trentena de centres educatius participants del programa d'Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana reben el premi d'àmbit nacional en la modalitat de Medi Ambient

Una trentena de centres educatius participants del programa d'Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana reben el premi d'àmbit nacional en la modalitat de Medi Ambient

(28/10/2021)

  • La pandèmia ha retardat l'acte de recollida dels guardons que es varen concedir l'any 2019.
  • La presidenta del Consell Catalina Cladera ha agraït a l'alumnat i als centres participants del projecte la seva contribució a la preservació de la Serra.

Una trentena de centres educatius han rebut el premi estatal d'Aprenentatge Servei en la modalitat de Medi Ambient, atorgat pel Centre Nacional d'Educació Ambiental del Ministeri per a la Transició Energètica (CENEAM), amb l'organització d'Educo, Edebé i la Xarxa Espanyola d'Aprenentatge Servei l'any 2019. L'entrega dels guardons que ha tengut lloc a la possessió Comassema, al terme municipal de Bunyola, situada a la vall d'Orient, no s'havia pogut dur a terme fins ara a causa de les restriccions de la pandèmia.

La presidenta del Consell de Mallorca i presidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Catalina Cladera, ha agraït a l'alumnat i als centres participants del projecte la seva contribució a la preservació de la Serra. També ha destacat com aquest projecte permet que els i les alumnes es formin tot «treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo». En aquest sentit ha remarcat que l'Aprenentatge Servei (ApS) és un projecte educatiu amb utilitat social.

En total i en totes les modalitats, a l'edició de 2019 es varen presentar 279 projectes, proposats per 547 centres educatius i entitats socials i en el procés d'avaluació han participat experts de tot l'estat.

Des del curs 2016/17 el Consorci Serra de Tramuntana, amb la col•laboració de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, forma part de la xarxa nacional d'Aprenentatge i Servei. A Mallorca ja han participat més de 8000 alumnes. Cada any s'impliquen uns 2500 alumnes i una trentena de centres.

L'objectiu del programa, ha assenyalat la consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci serra de tramuntana, Maria Antònia Garcías, «és que tots els nins i nines de Mallorca coneguin els valors culturals, naturals i tradicionals pels quals la Serra és Patrimoni de la Humanitat». Garcías també ha incidit en assenyalar que amb ApS s'ajuda a l'alumnat a reflexionar i construir coneixements i també a implicar-se amb el que està fent.

A més del guardó pel premi nacional i el diploma de participació, els centres han pogut recollir per primera vegada una placa que podran posar als centres en record de la seva participació en aquest programa.

A l’acte, que ha tengut lloc aquest dijous a les 18.00 hores a la finca de Comassema, han assistit la presidenta del Consell de Mallorca i presidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Catalina Cladera, la consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci, Maria Antònia Garcías, el secretari general de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, Tomeu Barceló, i representants de més de vint centres educatius de Mallorca.

Vídeos

Premis medi ambient