CA

Totes les notícies

Una representació del Consell de Mallorca participa en la XIII Trobada de Gestors del Patrimoni Mundial d’Espanya

Una representació del Consell de Mallorca participa en la XIII Trobada de Gestors del Patrimoni Mundial d’Espanya

(07/11/2019)

Experts i representats d’institucions gestores dels llocs inscrits en la llista de llocs Patrimoni Mundial es reuneixen a la Casa Àrab de Còrdova

Més de cent experts i representats d’institucions gestores dels llocs inscrits en la llista de llocs Patrimoni Mundial d’Espanya es reuneixen fins demà divendres a la Casa Àrab de Còrdova en una trobada organitzada pel Ministeri de Cultura i Esports amb la col·laboració de l’Ajuntament de la capital andalusa. El fòrum, que té lloc des de 2007, aborda en aquesta edició la qüestió de l’accessibilitat dels 48 llocs Patrimoni Mundial d’Espanya.

En representació del Consell de Mallorca hi han participat el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i el director insular d’Urbanisme, Luis Corral, que han destacat que la gestió del patrimoni cultural té una responsabilitat social que implica la integració i la inclusió. Així, han subratllat la responsabilitat i el repte que suposa aquest assumpte pel que fa a la gestió del patrimoni de la Serra de Tramuntana.

Així mateix, els representants mallorquins s’han trobat amb participants del consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, l’altre lloc patrimoni de les Illes Balears, i amb representants de la candidatura Menorca talaiòtica.

Els participants en la trobada han compartit experiències en matèria d’accessibilitat que s’estan portant a terme en els llocs patrimoni mundial d’Espanya i han donat a conèixer propostes i iniciatives a fi que el patrimoni cultural contribueixi al benestar de tota la societat.

La declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial és un dels 48 bens que Espanya té inscrits en la llista de Patrimoni Mundial, que la situa en tercer lloc només per darrere de la Xina i Itàlia.