CA

Totes les notícies

Una mirada a la serra de Tramuntana des de l’espai

Una mirada a la serra de Tramuntana des de l’espai

(16/05/2019)

La mostra «La serra de Tramuntana des del firmament», de Joan Bauzà, s'exposa des d’aquesta setmana al parc de la Mar de Palma.

El parc de la Mar de Palma acull fins el pròxim 31 de maig l’exposició «La serra de Tramuntana des del firmament», elaborada pel professor de Geografia de la UIB i màster universitari en Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció Joan Bauzà i organitzada pel Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, ja es pot visitar des d’aquesta setmana.

 

La mostra és un recull de dotze figures centrades en el patrimoni mundial, totes elles enregistrades des de l’aire o des de l’espai, on la visió de conjunt predomina sobre el detall. Cada làmina conté comentaris i informacions sobradament documentades i amb diversitat de plantejaments sobre el passat, el present i el futur d’aquest territori.

 

La consellera de Territori i Infraestructures i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, Mercedes Garrido, ha recorregut aquesta mostra acompanyada per l’autor, Joan Bauzà, i el doctor en Geografia Física de la UIB, Miquel Grimalt, que n’han fet una petita presentació i n’han donat les explicacions pertinents. "Des de milers de quilòmetres es poden veure coses de la Serra que no es poden veure de prop", ha assegurat Grimalt, qui ha destacat el coneixement de la Serra de Bauzà, "que l'ha trescada pam a pam".

 

Expert en geografia i en la Serra

Joan Bauzà és professor de la UIB als graus de Geografia i Història de l’Art i màster universitari en Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció. Ha demostrat la seva experiència en sistemes d'informació geogràfica i teledetecció per elaborar aquesta mostra formada per dotze làmines de mida gran que mostren imatges que expliquen, per exemple, la vulnerabilitat insular a causa del risc d’inundacions per la pujada del nivell de la mar; la vista curiosa d’algunes parts de la Serra a causa de les pràctiques de transhumància que s’hi varen dur a terme durant segles, o la mirada del satèl·lit a través de les estacions.

 

Miquel Grimalt, qui ha presentat l’exposició de Bauzà, és professor titular universitari de l’àrea de coneixement de Geografia Física i fa recerca en temes de climatologia, hidrologia, riscs naturals i territori.

 

La mostra, que es pot visitar lliurement a l’espai públic del parc de la Mar i conté comentaris en català, castellà i anglès, hi romandrà fins al 31 de maig. Està previst que itineri per altres ubicacions de Mallorca.