CA

Totes les notícies

Darrera jornada de participació del Consell amb els ajuntaments per elaborar la Llei Serra

Darrera jornada de participació del Consell amb els ajuntaments per elaborar la Llei Serra

(09/02/2022)

El Departament de Territori s'ha reunit amb els municipis d'Andratx, Banyalbufar, Calvià, Campanet, Palma i Puigpunyent.

Aquest dimecres el Departament de Territori s'han reunit amb els municipis d'Andratx, Banyalbufar, Calvià, Campanet, Palma i Puigpunyent al teatre Sa Societat, de Calvià. Es tracta de la tercera i darrera de les jornades que tenen com a objectiu debatre la proposta inicial i recollir les aportacions dels diferents ajuntaments dins dels límits establerts per la UNESCO dins del patrimoni de la humanitat en la categoria de Paisatge Cultural.

Des de finals de gener de 2022 s'ha iniciat un procés de participació específic per als municipis amb la participació de tots els batles i batlesses i representants municipals de la serra de Tramuntana. La fase actual, en la qual estan implicats directament els ajuntaments, es du a terme després de la fase de diagnòstic i informació i de la fase deliberativa. L’any passat es varen realitzar quatre sessions amb la participació d'entitats, administració i associacions públic i privades, amb les quals es va treballar el desenvolupament de propostes.

«Tenim la determinació d'aconseguir que la Llei Serra sigui tan participada com sigui possible. Continuarem oberts a qualsevol temàtica i proposta que arribi dels municipis. A més, les conclusions d’aquestes jornades les debatrem a l'assemblea de batles i batlesses de la Serra. Volem que la nova llei no només pugui millorar la coordinació entre les administracions i promoure una millor gestió, sinó que sigui una eina efectiva per garantir la preservació i la protecció d'aquest tresor reconegut internacionalment», ha assenyalat la consellera Maria Antònia Garcías.

Les dues jornades anteriors varen tenir lloc a Raixa i al municipi de Lloseta, a les quals varen participar la resta dels vint ajuntaments de la serra de Tramuntana dins del territori UNESCO.