CA

Totes les notícies

Mestres i professors de primària i secundària de Mallorca participen en una trobada d’aprenentatge servei a la Serra de Tramuntana

Mestres i professors de primària i secundària de Mallorca participen en una trobada d’aprenentatge servei a la Serra de Tramuntana

(16/10/2019)

22 docents de secundària i 32 de primària intercanvien metodologies, experiències i recursos educatius amb relació al patrimoni natural i cultural de la Serra.

Al voltant de mig centenar de mestres i professor d’educació primària i secundària de col•legis i instituts de Mallorca participen en una trobada d’aprenentatge servei a la Serra de Tramuntana a Valldemossa, una proposta educativa organitzada pel Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears.

En concret, 22 professores i professors de secundària hi varen participar dilluns i dimarts passat i està previst que 32 mestres de primària ho facin també el 22 i 23 d’octubre. Els participants varen rebre la visita del director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, que els va agrair la feina que fan quant a la promoció de la conservació i l’estima pel patrimoni natural i cultural de la Serra de Tramuntana entre l’alumnat.

Entre d’altres activitats, els docents han visitat el jaciment arqueològic de Son Ferrandell i la possessió de Son Maixella i han participat en tallers de cianotípies -un procediment fotogràfic-, de reconstrucció de sitges i de ball de bot. Són els professors mateixos que comparteixen amb els seus companys experiències que han dut a terme en els seus centres.

L’objectiu d’aquesta trobada d’aprenentatge servei de la Serra de Tramuntana, que per primera vegada té format de convivència en què els participants passen uns dies junts, és potenciar la relació i les connexions entre els centres educatius que hi participen i també afavorir l’intercanvi d’experiències, reflexions i recursos educatius.

La Conselleria d’Educació de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, mitjançant el Servei de Formació del Professorat i el Consorci de la Serra de Tramuntana convoquen des de l’any 2016 aquest programa d’aprenentatge servei per als centres educatius de Mallorca amb l’objectiu que duguin a terme amb l’alumnat projectes reals per preservar i estimar aquest espai considerat Patrimoni Mundial de la UNESCO. Ara per ara són 36 els centres educatius que hi participen.