CA

Totes les notícies

Les curses infantils del Consell de Mallorca arribaran a 2.500 corredors el 2024 i a tres indrets nous: Esporles, Estellencs i Pollença

Les curses infantils del Consell de Mallorca arribaran a 2.500 corredors el 2024 i a tres indrets nous: Esporles, Estellencs i Pollença

(17/02/2024)

El 2024 es completaran amb les visites guiades a càrrec de Serra de Tramuntana

Avui ha tingut lloc a Raixa el tret de sortida de l’XI Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana del Consell de Mallorca i la primera cursa d’aquest tipus que atreu famílies pel seu format mixt, amb circuits adaptats per a infants, joves i adults. Al voltant de 250 persones han corregut dins de la finca pública de la institució, en trams que van dels 150 metres, per als participants més petits, als 4.500 metres, del grup d’adults.

Han assistit a la presentació 2024: el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i el conseller de Presidència, Toni Fuster. Els directors insulars d’Esports i del Consorci Serra de Tramuntana, Toni Prats i Toni Solivellas, han presentat aquesta nova edició, que arribarà a deu municipis, tres d’ells de nova incorporació aquesta temporada: Esporles, Estellencs i Pollença, amb Cala Sant Vicenç com a destinació. 

El cartell complet quedarà així: Bunyola (Raixa), 17 de febrer; Calvià (Galatzó), 9 de març; Banyalbufar, 20 d’abril; Campanet (Fonts Ufanes), 5 de maig; Estellencs, 25 de maig; Esporles, 14 de setembre; Pollença (Cala Sant Vicenç), 5 d’octubre; Port de Sóller, 2 de novembre; Valldemossa, 16 de novembre, i Escorca (Lluc), 1 de desembre. Han assistit a l’acte els batles dels municipis esmentats.

El president, Llorenç Galmés, ha destacat l’esport «com eina essencial per conèixer els valors que han fet la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, així com aquells que són inherents a l’esport com el companyerisme, el respecte i els hàbits saludables». De la mateixa manera, ha recordat que «amb aquestes curses familiars acostam la pràctica de l’esport i l’estima pel nostre patrimoni».

El conseller Pedro Bestard ha explicat el caràcter sostenible del programa i ha valorat el fet que «les curses permeten fer esport a la natura privilegiada que tenim a Mallorca, des d’un vessant més familiar que competitiva». I ha afegit que «Mallorca és terra de corredors, un esport amb grans figures destacades de l’atletisme, i es demostra amb la gran afició que existeix des de la infància». 

El programa, organitzat per Esports i el Consorci Serra de Tramuntana, ha comptat amb una participació de 28.000 corredors en una dècada. Es preveu que en l’edició 2024 hi participin 2.500 persones, sent un dels programes esportius més demandats del Consell. Durant l’acte de presentació s’han premiat els participants fidels a totes les curses de 2023, un detall patrocinat per la marca Tribe. I enguany, com a novetat, s’han ofert Estades Esportives a tres guanyadors d’un concurs fotogràfic que va tenir lloc a Instagram pel desè aniversari. 

En aquesta edició, les curses es completaran amb visites guiades en grup als pobles participants que el Consorci Serra de Tramuntana promou, i s’hi destacaran els trets arquitectònics i les curiositats principals.