CA

Totes les notícies

La Mesa de batles i batlesses de la Serra de Tramuntana es reuneix per analitzar les actuacions d'enguany i preparar el full de ruta de l'any 2021

La Mesa de batles i batlesses de la Serra de Tramuntana es reuneix per analitzar les actuacions d'enguany i preparar el full de ruta de l'any 2021

(17/12/2020)

Els representants dels municipis han assistit de forma telemàtica a la convocatòria.

Aquest dimecres ha tengut lloc la segona reunió anual de la Mesa de batles i batlesses de la Serra de Tramuntana, a la qual s'ha analitzat les actuacions que s'han duit a terme durant el 2020 i també s'ha començat a preparar el full de ruta de l'any 2021. Els representants dels municipis que formen part del consorci de la Serra han assistit de forma telemàtica a la convocatòria. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la consellera de Territori i Paisatge, Maria Antònia Garcías i la consellera de Presidència, Teresa Suárez han fet seguiment de la reunió des de la seu de la institució, a Palau Reial.

Garcías ha informat sobre la convocatòria de subvencions 2020 i 2021 per a la recuperació de paisatge agrícola i el seu entorn. La convocatòria inclou els espais agrícoles i forestals de titularitat municipal, i el manteniment, la neteja i la conservació d'espais públics.

Altres temes que s'ha tractat a la Mesa són les subvencions adreçades a entitats sense ànim de lucre dedicades a la custòdia del Territori 2020, que enguany ha concedit més de 43.000 € en ajudes i la subvenció d'un milió d'euros del Mallorca Reacciona adreçada als ajuntaments de la Serra, així com subvencions per a particulars afectats pel cap de fibló del mes d'agost 2020, de 180.000 euros.

A més d'atendre els dubtes, preguntes i propostes dels batles i batlesses, a la reunió s'ha informat del pressupost del Consorci Serra de Tramuntana del 2021 que ascendeix a 1.800.000 euros, el que significa un augment del 30%. També s'ha recordat que el 2021 serà un any per posar en valor el que significa la Serra amb la implicació de tots els municipis, ja que l'any 2021 es compleixen 10 anys de la seva declaració com a Patrimoni de la Humanitat.