CA

Totes les notícies

L’Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana, guardonat amb un premi d’àmbit estatal

L’Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana, guardonat amb un premi d’àmbit estatal

(08/11/2019)

El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim 13 de desembre en el marc de la XII Trobada Estatal d’Aprenentatge Servei a Pamplona.

El programa d’Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana, posat en marxa conjuntament per la conselleria d’Educació de les Illes Balears i el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, ha estat guardonat amb el premi Aprenentatge Servei de 2019 en la modalitat de Medi Ambient, que atorga el Centre Nacional d’Educació Ambiental del Ministeri per a la Transició Energètica (CENEAM), en el marc d’aquests premis que organitzen Educo, Edebé i la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei.

El premi consisteix en una estada de quatre dies en l’alberg del CENEAM a Valsaín, Segovia, per a 50 persones El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim 13 de desembre en el marc de la XII Trobada Estatal d’Aprenentatge Servei a Pamplona.

El premi és un reconeixement a les accions solidàries dels alumnes i centres per tal de millorar la qualitat de vida de la Serra així com a una metodologia que detecta necessitats reals de l’entorn i ajuda a millorar-lo.

En total i en totes les modalitats, en aquesta edició s’han presentat un total de 279 projectes, proposats per 547 centres educatius i entitats socials i en el procés d’avaluació han participat experts de tot l’estat. 

La Conselleria d’Educació de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, mitjançant el Servei de Formació del Professorat i el Consorci de la Serra de Tramuntana convoquen des de l’any 2016 aquest programa d’aprenentatge servei per als centres educatius de Mallorca amb l’objectiu que duguin a terme amb l’alumnat projectes reals per preservar i estimar aquest espai considerat Patrimoni Mundial de la UNESCO. Ara per ara són 36 els centres educatius que hi participen, amb l’objectiu de posar en valor els valors culturals, naturals i tradicionals pels quals la Serra és Patrimoni de la Humanitat.