CA

Totes les notícies

L’Aliança de Paisatges Culturals Patrimoni de la Humanitat es reuneix a la seu del Consell de Mallorca

L’Aliança de Paisatges Culturals Patrimoni de la Humanitat es reuneix a la seu del Consell de Mallorca

(28/03/2019)

L’associació de patrimonis culturals de l’àmbit d’Espanya i Portugal ha debatut, entre d’altres qüestions, la modificació dels estatuts de l’Aliança per deixar pas a altres patrimonis mundials de l’àmbit d’Espanya i Europa

El director general de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca, Miquel Vadell, ha presidit les Assemblees Generals Ordinària i Extraordinària de l’Aliança de Paisatges Culturals. Les reunions s’han produït aquest dijous al matí a Palau Reial, la seu del Consell de Mallorca a Palma. S’hi han donat cita representants de patrimonis culturals de la Serra de Tramuntana, organitzadors de l’esdeveniment, Aranjuez i Eivissa. Han excusat la seva assistència representants del Palmerar d’Elx, l’Alhambra de Granada, Las Médulas de Lleó i Sintra.

La primera reunió ha versat sobre els comptes anuals de l’associació i el resum de les activitats que s’han realitzat. També s’ha debatut la possibilitat d’incorporar nous socis a l’Alianza, després de diverses sol·licituds de representants que han assistit a altres reunions en qualitat d’observadors. Així com la formació d’un comitè científic per a la conferència internacional que s’ha de celebrar el 2020.

Modificació Estatuts
En l’assemblea extraordinària el debat ha girat entorn a la modificació dels estatuts de l’Alianza de Paisajes per donar cabuda a altres patrimonis mundials encara que aquests no ho siguin en la categoria de  paisatges culturals. 

Aliança de Paisatges 
L'Aliança de Paisatges Culturals és una iniciativa que es va iniciar el 2008 i que pretén posar contacte a diferents paisatges culturals i llocs afins per treballar en conjunt en l’optimització de la gestió de cada paisatge cultural; cultivar el treball en xarxa i la posada en comú de bones pràctiques; aprofitar els plantejaments i les oportunitats de les polítiques territorials, mediambientals i culturals que afecten cada patrimoni mundial; la capacitat de donar resposta a avaluacions del Centre de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

En l’actualitat, el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ostenta la presidència de l’Aliança, mentre que en formen part els paisatges culturals d’Aranjuez, la Alhambra i el Generalife de Granada, el Palmerar d’Elx, Eivissa, Las Médulas de Lleó i la ciutat portuguesa de Sintra.