Es presenta el llibre Flora dels canons càrstics de la serra de Tramuntana
(04/06/2019)
- Departament de Territori i Infraestructures / Comunicació i premsa
La monografia del botànic Guillem Alomar situa la flora de trenta-dos torrents del patrimoni mundial.
La Societat d’Història Natural de les Balears ha estat testimoni de la presentació, aquest dilluns, de la publicació Flora dels canons càrstics de la serra de Tramuntana, del reconegut botànic Guillem Alomar i Canyelles. Es tracta d’una guia de consulta exhaustiva per identificar les plantes de punts de difícil accés del patrimoni mundial, com són els torrents.
El director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, ha presentat avui l’obra i ha assegurat que «aquest document és una manera molt interessant de conèixer el nostre patrimoni, en aquest cas natural» i ha afegit que «com ja sabem, conèixer la Serra és estimar-la, per això és un dels objectius del Consorci».
Vadell ha estat acompanyat per l’autor, Guillem Alomar, qui ha fet una presentació acurada de l’obra i de la seva utilització. Ha reconegut que la monografia ha portat anys d'elaboració i edició i que en aquell temps "els torrents més perillosos com el de Mortitx s'havien de remuntar i no hi havia les equipacions de neoprè actuals", cosa que feia encara més dificultosa la tasca.
Per fer aquesta obra el naturalista ha recorregut pam a pam trenta-dos torrents situats a la Serra, per detectar, analitzar i classificar quasi 500 plantes, de les seves parets, marges i llits. A Flora dels canons càrstics de la serra de Tramuntana Alomar classifica cada una de les plantes segons el torrent o els torrents on es poden trobar.
El llibre és de distribució gratuïta. També es pot consultar a https://bit.ly/2WP4TBG.