CA

Totes les notícies

El projecte de nou refugi del Galatzó entra en període d’exposició pública

El projecte de nou refugi del Galatzó entra en període d’exposició pública

(07/11/2019)

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient assegura que la nova edificació és clau en el desenvolupament de la Ruta de Pedra en Sec

Ses Porqueres, un conjunt de diversos edificis a la finca de Galatzó (Calvià) amb una superfície de 1.111 metres quadrats, serà la nova incorporació a la xarxa de refugis del Consell de Mallorca quan es completin les passes per reformar-lo. Avui el projecte ja es troba en el període d’exposició pública.

El projecte preveu reformar l’edifici per adequar-lo a refugi de muntanya amb 52 places repartides en 12 habitacions. A més, inclourà cuina, menjadors i una sala multifuncional per a activitats de lleure, educatives i culturals.

«Galatzó és una peça clau en la política de refugis del Consell», ha assegurat la titular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. De fet, aquesta construcció dins la xarxa de refugis de la Ruta de Pedra en Sec (RPS) permetrà la connexió entre Galatzó i el refugi de sa Coma d’en Vidal, ubicat al municipi d’Estellencs. La variant B de la Ruta de Pedra en Sec ja passa per aquesta zona actualment. La intenció del Consell és que es pugui fer tota la volta a Mallorca per rutes senderistes quan acabi aquesta legislatura.

Fa uns dies la institució insular va rebre un gran suport en l’estratègia per convertir Mallorca en una illa «on sigui possible completar una volta sencera del territori amb rutes senderistes i pedra en sec», ha afegit Ribot. El Tribunal Constitucional va rebutjar les al•legacions del PP a la Llei de camins públics i rutes senderistes de Mallorca i Menorca, aprovada el 2018. D’aquesta manera, la utilitat pública dels camins i rutes serà la prioritat a l’hora d’establir nous traçats que passin per finques privades. 

La finca de Galatzó és la més extensa de Mallorca, amb 1.400 hectàrees de terreny. La va adquirir l’Ajuntament de Calvià l’any 2006 per 9 milions d’euros, després que es declaràs espai lliure públic al Pla general.