CA

Totes les notícies

El Ple del Consell de Mallorca aprova inicialment la modificació dels estatuts del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial

El Ple del Consell de Mallorca aprova inicialment la modificació dels estatuts del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial

(16/10/2018)

La introducció de la Mesa de Batles o el Comitè d’Experts reflecteix la gestió participativa amb què es gestiona l’ens.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat de manera inicial aquest dimarts, amb 18 vots a favor, la modificació dels estatuts del Consorci Serra de Tramuntana. L’objectiu principal d’aquesta modificació és reflectir, en la norma superior del Consorci creat arran de la Declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial per la UNESCO, la major participació dels agents municipals, socials i experts en la gestió del Patrimoni.

 

Per a això, s’ha introduït un nou article, titulat Mesa de Batles i Batlesses, que explica les funcions d’aquest òrgan de participació dels municipis i el seu objectiu: “fixar les línies i les directrius d’actuació d’una política comuna de les diferents corporacions locals i el Consorci Serra de Tramuntana”. També s’ha aprovat afegir dos representants de la Mesa de Batles a la Junta Rectora, l’òrgan superior de govern i administració del Consorci.

 

La consellera de Territori i Infraestructures i vice-presidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Mercedes Garrido, ha  afegit que es treballarà per constituir el Comitè d’Experts de la Serra, un òrgan d’assessorament general d’alt nivell format per personalitats de prestigi reconegut que són proposats per la Junta Rectora. Garrido ha atès així a les peticions de dos dels partits de l’oposició, el PP i el Pi.