CA

Totes les notícies

El Consorci Serra de Tramuntana, en col·laboració amb es Baluard, presenta les «Missions Artístiques a la Serra de Tramuntana».

El Consorci Serra de Tramuntana, en col·laboració amb es Baluard, presenta les «Missions Artístiques a la Serra de Tramuntana».

(23/10/2018)

10 artistes seleccionats, juntament amb el col·lectiu Inland – Campo Adentro, basaran el seu procés creatiu en el coneixement del món rural i social de Deià.

La segona edició de les Missions Artístiques a la Serra comença a caminar avui amb un programa molt variat i enfocat a conèixer de primera mà i en profunditat la realitat i les possibilitats artístiques dels municipis del Patrimoni Mundial de la Serra de Tramuntana. Organitzades pel Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial en col·laboració amb Es Baluard, Museu d'Art Modern i Contemporani, els participants s'endinsaran en el paisatge i coneixeran els habitants Deià, on faran l’estada, i d’altres dels voltants com Sóller o Valldemossa. 

En aquestes jornades, els participants, que provenen d’àmbits tan disparells com l’art, la docència o la sociologia, seguiran una metodologia experimental d’acostament al territori i a la seva relació amb l’ecologia i l’art. El director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, ha celebrat la proposta d’INLAND per a les Mirssions d'enguany, ja que «s’adequa perfectament al perfil de la Serra com a Patrimoni Mundial, ja que "no es tracta només de veure'l sinó també de viure'l».

La programació d’aquestes sis jornades de taller passa per diverses trobades amb veïnats de Deià com William, el fill de l’escriptor britànic Robert Graves; Cecile Sheridan, i l’activista Henar Arribas. A més, partint de la seva base, situada a Son Rullan (Deià), es faran visites a llocs com Son Moragues (Valldemossa), la cooperativa de Sóller i excursió pel barranc de Biniaraix. El promotor d’INLAND- Campo Adentro, Fernando Farcía Dory, assegura que amb aquestes activitats «es vol fer un taller d’apreciació del paisatge, i de coexistència amb aquells que fan el paisatge, un assamblatge entre els materials, elements, energia i les persones que l’habiten».

La directora d'Es Baluard, Nekane Aramburu, ha recordat que García Dory, "tot i estar interessat en l'ecologia, medi ambient i sostenibilitat del patrimoni, en tant que artista, farà una mirada a la Serra des de les pràctiques creatives contemporànies ". Les Missions Artístiques són una figura de la UNESCO per la qual una sèrie d’enviats sobre el terreny, en aquest cas el Patrimoni Mundial de la serra de Tramuntana, duen a terme el seu procés creatiu en contacte amb  el territori.