CA

Totes les notícies

El Consell de Mallorca neteja 214 km de camins

El Consell de Mallorca neteja 214 km de camins

(01/09/2022)

La consellera Ribot: «volem que la gent pugui caminar per Mallorca i, per això, dedicam esforços i invertim recursos per tenir els camins en bon estat i nets, i reduir així al mínim l’impacte sobre la natura».

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, amb la col·laboració de l’associació pro-salut mental Estel de Llevant, ha duit a terme treballs forestals i neteja de camins. En total han netejat un recorregut de 214,38 km i 5.730 m2 d’aparcaments. Els residus i fems que s’han recollit s’han dipositat als punts de reciclatge corresponents. 

Els treballadors i treballadores dels equips dels centres especials de treball s’han encarregat de netejar i condicionar boscs, finques i camins públics del Consell de Mallorca. Concretament, han recorregut set etapes i nou variants de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221), l’itinerari familiar de la finca de Son Fortuny i quatre etapes i una variant de la ruta Artà-Lluc (GR-222).

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «tots i totes hem de prendre consciència de l’impacte que tenen les males pràctiques i, en aquest sentit, és clau entendre que, quan anam d’excursió i generam residus, els fems no tornen tots sols a casa i que hem de fer un esforç per deixar un lloc millor de com l’hem trobat».

«Volem que la gent pugui caminar per Mallorca i, per això, dedicam esforços i invertim recursos per tenir els camins en bon estat i nets, i reduir així al mínim l’impacte sobre la natura», ha afegit la consellera Ribot. 

Per la seva banda, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, ha explicat que «aquestes actuacions són una continuació de les tasques que feim dia a dia a la serra de Tramuntana per garantir el manteniment de les rutes senderistes i, alhora, augmentar la seguretat de la gent que va d’excursió».

Etapes i variants netejades

Les etapes concretes en les quals s’ha treballat i s’han recollit residus són les següents: 

Etapes i variants de la Ruta de Pedra en Sec:

Etapa 2: Estellencs-Esporles; etapa 3: Esporles - Can Boi; etapa 4: Can Boi - Muleta; etapa 5: Muleta - Tossals Verds; etapa 6: Tossals Verds - So n’Amer; etapa 7: So n’Amer - Pont Romà; etapa 8: Pont Romà - Port de Pollença.

Variant A: s’Arracó; variant B: Galatzó; variant C: Calvià, sa Falconera i sa Gubia; variant D: castell d’Alaró - tram de Raixa; variant D: castell d’Alaró - tram des Tossals Verds - Orient; variant E: sa Costera; variant F: Pas Llis; variant G: Mancor de la Vall - badia de Pollença; variant H: puig de Maria.

Etapes i variants de la ruta Artà-Lluc:

Etapa 1: tram del coll des Racó - cala Estreta + tram de cala Estreta - Arenalet d’Albarca; etapa 2: Arenalet d’Albarca - Betlem; etapa 3: Betlem - cases de Son Serra de Marina; etapa 3: tram de Son Serra de Marina - Santa Margalida; etapa 5.1: Inca-Caimari; etapa 5.2: Caimari-Lluc; variant: Can Picafort. 

Bones pràctiques per a senderistes

  • Transitau només pels camins senyalitzats.
  • Respectau la tranquil·litat de la natura.
  • Enceneu foc únicament a les zones autoritzades.
  • Respectau els animals i les plantes.
  • Enduis-vos els fems.
  • Duis els animals fermats.
  • En cas d’urgència, telefonau a l’112.

Més informació sobre les rutes senderistes del Consell de Mallorca