CA

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i la DGT posen en marxa una campanya per controlar les emissions de renou a la Serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca i la DGT posen en marxa una campanya per controlar les emissions de renou a la Serra de Tramuntana

(04/03/2019)

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca i la Direcció General de Trànsit (DGT) han posat en marxa una campanya preventiva per controlar les emissions de renou de les motocicletes que circulen a la Serra de Tramuntana.

D’aquesta manera, ja s’han fet quatre actuacions durant el cap de setmana en l’encreuament de Fornalutx (Ma-10), una de les carreteres més transitades pels amants del motociclisme.

La primera es va fer el passat dissabte 16 de febrer i es varen fer 29 inspeccions d’emissió de contaminants, 27 de les quals foren desfavorables i 2 foren favorables; i 3 proves de renou, 2 de les quals foren favorables i només 1 fou desfavorable.

La segona campanya de control es va dur a terme el diumenge 17 de febrer amb 19 inspeccions d’emissió de contaminants, 13 de les quals foren desfavorables i 6, favorables; i 7 proves de renou, 6 de les quals foren favorables i només 1 fou desfavorable.

La tercera actuació va ser el dissabte 23 de febrer, amb 26 inspeccions d’emissió de contaminants, 12 foren desfavorables i 14 , favorables; i 14 proves de renou, de les quals totes foren favorables.

La darrera actuació, fins ara, va ser el diumenge 24 de febrer, es varen fer 10 inspeccions d’emissió de contaminants, 9 de les quals foren desfavorables i 1, favorable; i 1 prova de renou que va resultar favorable.

Des de la Direcció Insular de Seguretat Viària i Activitats Classificades del Consell de Mallorca i la DGT preveuen continuar amb aquesta campanya preventiva per controlar les emissions de renou de les motocicletes que circulen a la Serra de Tramuntana durant els mesos de març i abril.

Amb tot, des del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial s’han portat a terme diferents reunions amb la Delegació del Govern per posar fi a les diferents queixes dels veïnats i batles dels municipis de la Serra afectats per aquest problemàtica.