CA

Totes les notícies

Cladera inaugura l'Espai Collidores al Centre Serra de Tramuntana de Raixa

Cladera inaugura l'Espai Collidores al Centre Serra de Tramuntana de Raixa

(30/03/2023)

El Consell ha localitzat 352 collidores d'oliva amb la col·laboració dels ajuntaments de la Serra. A l'acte també s'ha presentat el projecte audiovisual de 6 vídeos en els quals s'han recollit de 57 testimonis dels municipis de Bunyola, Sóller, Puigpunyent, Fornalutx, Valldemossa i Campanet

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera inaugura l'Espai Collidores al Centre Serra Tramuntana Patrimoni Mundial. A l'acte també s'ha presentat el projecte audiovisual 'Collint testimonis' que s'ha realitzat en els municipis de Campanet, Valldemossa, Bunyola, Puigpunyent, Sóller i Fornalutx. El resultat han estat sis vídeos en els quals Sa Galania han recollit els testimonis de 57 collidores d'oliva de la Serra.

Cladera ha recordat que les Collidores varen rebre la Medalla d'Honor i Gratitud del Consell de Mallorca l'any 2021, i que en aquell moment només es varen trobar dues collidores. Ara el Consell ha localitzat 352 dones que varen collir oliva a la Serra de Tramuntana. La presidenta ha reiterat l'agraïment "per tota la feina feta en els mesos més freds de l'any per preservar la Serra que ara és Patrimoni Mundial en part també gràcies a vosaltres". Al mateix temps ha destacat el fet que sigui un col·lectiu de dones el que s'ha posat en valor, perquè normalment són els homes els protagonistes de la Història. En aquest sentit ha destacat que hi hagi un espai collidores a Raixa "perquè aquí quedareu per sempre".

La consellera de Territori Maria Antònia Garcías també ha mostrat el seu agraïment i ha remarcat que "la medalla la va rebre una collidora, na Bel Seguí, però és per cada una de vosaltres i per això queda aquí al Centre Serra de Tramuntana". Garcías també ha volgut fer extensiu el reconeixement a totes les dones de la generació de les collidores "per tot el que han aportat i continuen aportant perquè aquest sigui un món millor i en concret a les collidores per ser un exemple de sororitat abans que aquesta paraula fos coneguda"

A l'acte ha participat la cantant Mary Lambourne i han assistit la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, el batle de Valldemossa, Nadal Torres, el de Selva, Joan Rotger, el de Bunyola, Andreu Bujosa, el de Fornalutx Xisco Marroig i la regidora de Campanet Maria Gual, entre altres autoritats.

Vídeos

collidores