CA

Totes les notícies

Arriba a Andratx la mostra “La Serra de Tramuntana des del firmament”

Arriba a Andratx la mostra “La Serra de Tramuntana des del firmament”

(25/01/2020)

L’exposició, del professor de Geografia de la UIB Joan Bauzà, és un recull de panells de grans dimensions amb imatges de la Serra des de l’aire i es pot visitar lliurement en la clastra de l’Ajuntament

Des d’aquest divendres pot visitar-se en la clastra de l’ajuntament d’Andratx l’exposició “La Serra de Tramuntana des del firmament”, del professor de Geografia de la UIB Joan Bauzà, organitzada pel Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial amb la col·laboració de l’ajuntament d’Andratx.

La mostra és un recull de dotze panells de grans dimensions centrats en el patrimoni mundial, amb imatges enregistrades des de l’aire o des de l’espai, on la visió de conjunt predomina sobre el detall. Cada làmina conté comentaris i informacions documentades i amb diversitat de plantejaments sobre el passat, el present i el futur d’aquest territori.

L’exposició “La Serra de Tramuntana des del firmament” es va inaugurar aquest divendres en un acte en què Bauzà va fer un recorregut pel conjunt de l’obra presentant els aspectes més destacats. En la presentació de la mostra participaren el director de Territori i Paisatge del Consell, Miquel Vadell, la batlessa d'Andratx, Katia Rouarch i rmembres de la corporació municipal.

Després d’haver passat per Palma i Calvià, l’exposició, amb informació en català, castellà i anglès, arriba ara a Andratx on podrà visitar-se, de manera gratuïta, fins al 3 d’abril.

Joan Bauzà és professor de la UIB als graus de Geografia i Història de l’Art i màster universitari en Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció. Ha demostrat la seva experiència en sistemes d'informació geogràfica i teledetecció per elaborar aquesta mostra formada per dotze làmines de mida gran que mostren imatges que expliquen, per exemple, la vulnerabilitat insular a causa del risc d’inundacions per la pujada del nivell de la mar; la vista curiosa d’algunes parts de la Serra a causa de les pràctiques de transhumància que s’hi varen dur a terme durant segles, o la mirada del satèl·lit a través de les estacions.