CA

Totes les notícies

Arranca el VII Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana que preveu aplegar més de dos mil participants

Arranca el VII Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana que preveu aplegar més de dos mil participants

(14/02/2020)

La Direcció Insular d’Esports i el Consorci Serra de Tramuntana del Consell de Mallorca proposen una edició que passa per 10 municipis i que es complementa amb tallers i activitats familiars

Avui ha tengut lloc a la Misericòrdia la presentació del VII Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana que comença diumenge 16 de febrer a la finca de Raixa, a Bunyola. És un circuit que es consolida en la seva setena edició i que promouen la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca i el Consorci Serra de Tramuntana. En l’edició d’enguany, el municipis que acolliran les curses infantils són: Bunyola (Finca de Raixa), Calvià (Finca d’es Galatzó), Valldemossa, Sóller, Campanet, Fornalutx, Banyalbufar, Puigpunyent, Esporles i Mancor de la Vall. Tots els recorreguts dels municipis seran de 150 metres per als participants més petits i de fins a 4.500 metres, per als adults. Es preveu que hi participin més de 2.000 persones, tenint en compte el creixement de la darrera edició 2019, amb un 40% més de participants que l’any anterior.

Els objectius del programa són contribuir a l'adquisició d'hàbits saludables i fomentar, com a element essencial, la integració d’esport i natura. Cal destacar el caràcter lúdic, esportiu, cultural i didàctic de les curses ja que es pretén inculcar el respecte pel medi natural i que els infants i joves que hi participen aprenguin a valorar el patrimoni de la serra de Tramuntana. A més, aquest circuit treballa de manera transversal amb el binomi esports-turisme, ja que permet dinamitzar l’activitat dels municipis petits de la serra de Tramuntana, mitjançant activitats integradores en el seu entorn. 

A l’acte han assistit el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías. També ha comptat amb la presència dels padrins del programa, el corredor solleric Tòfol Castanyer i l’atleta calvianera Cristina Prats.  Serra ha destacat que «el circuit de curses permet executar programes de promoció esportiva en espais no convencionals i fer promoció local». La consellera Garcías, per part seva, ha destacat que, des del punt de vista de la difusió dels valors patrimonials, «les curses permeten donar a conèixer els valors de la declaració de Patrimoni Mundial, com una boníssima oportunitat per la participació de moltes famílies i nins i joves dels pobles de la Serra».

En aquest sentit, cada edició es duen a terme tallers de manualitats, educatius i formatius relacionats amb els hàbits de vida saludables, els valors esportius, el respecte i cura del medi ambient i del patrimoni, i l’esport sostenible. 

Les novetats del circuit 2020

Com a novetat, en la VII edició es farà una de les rutes culturals que promou el Consorci Serra de Tramuntana del Consell en cadascun dels municipis. Enguany, a més, s’ofereixen estades prèvies amb pernoctació a Bunyola, Binicanella, i a Sóller, Muleta, aprofitant la xarxa de refugis que el Consell de Mallorca té en alguns indrets.

Aquestes curses estan dissenyades per fomentar l'exercici físic en família a l’entorn muntanyenc, amb l'objectiu que hi puguin participar persones de qualsevol edat, amb un recorregut senzill i adaptat a l’entorn de cada poble. A més, totes les curses són gratuïtes. Les persones participants a totes les curses, inscrites en la plataforma digital, rebran un premi especial de reconeixement a la fidelitat, que atorga la botiga esportiva Tribe. 

El Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana, actiu des de 2016, ha comptat en les tres edicions anteriors amb una participació total de més de 5.300 persones. El 2019 la participació respecte a l’edició anterior va augmentar 40 %. També, ha augmentat la inversió feta pel Consorci Serra de Tramuntana (de 31.429 euros, el 2016, a 68.558 euros, el 2019) i els municipis integrats i adherits al Circuit (de 6 municipis, el 2016, a 10, a l’actualitat). 

 

VII Circuit Curses Serra de Tramuntana

Tipus i descripció de l'activitat

És un circuit dissenyat per la participació de nins i nines, i per a tota la seva família, que constarà de 10 curses, desenvolupades durant tot l’any. Hi haurà diferents recorreguts adaptats a diferents categories i nivells de condició física i funcional. Seran proves participatives, inclusives i no competitives organitzades  als diferents municipis que conformen la Serra de Tramuntana.

Categories (anys)

Distancia aproximada (metres)

Observacions

0-3

200

Acompanyats dels seus pares, mares, tutors.

4-5

300

Petits

6-7

600

Mitjans

8-9

1000

Benjamins

10-11

1500

Alevins

12-13

3000

Infantils

14-15

4000

Adolescents

16 anys o més

4500

Joves i adults. Els pares, mares, tutors i resta d’acompanyants podran participar d’aquesta cursa.

     

 

Vídeo: https://youtu.be/p2Cw6wU0Twg