CA

Totes les notícies

El Consell presenta l’acte central del desè aniversari de la serra de Tramuntana per commemorar la data en la qual va ser reconeguda com a patrimoni Mundial

El Consell presenta l’acte central del desè aniversari de la serra de Tramuntana per commemorar la data en la qual va ser reconeguda com a patrimoni Mundial

(09/06/2021)

El 29 de juny, el dia que farà deu anys de la distinció de la Unesco, l’Orquestra Simfònica de les Illes oferirà un concert a Valldemossa, i com a preludi, el 26 de juny, el grup L.A actuarà a Lluc.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha presentat l’acte central del desè aniversari de la Serra de Tramuntana, per commemorar el 29 de juny, data en la qual va ser reconeguda per la Unesco, com a patrimoni de la Humanitat, en la categoria de Paisatge cultural. 

Cladera ha remarcat la importància de celebrar aquesta data per reivindicar els valors Unesco i el que simbolitza la Serra de Tramuntana. «Hem de preservar el tresor que tenim, però no volem que la Serra sigui només una postal. També hem d’aconseguir dinamitzar-la per garantir el seu futur», ha assenyalat la presidenta.

«La Serra és el símbol de la nostra aposta per una Mallorca més sostenible. Té tota una sèrie de valors i tresors que formen part de la nostra essència. I també és un exemple del turisme de qualitat que volem: natura, esport, patrimoni cultural i gastronomia», ha assegurat Cladera. El Consell posa especial esment en promoure aquest tipus de turisme, tal com fa pocs dies va reconèixer l’agència de l’ONU de l’Organització Mundial del Turisme, que va qualificar Mallorca com a una destinació segura, sostenible i de qualitat. 

Cladera ha explicat l’acte central que tindrà lloc el 29 de juny i també el concert del 26 de juny que serà un preludi de la celebració de la data. La presidenta ha estat acompanyada pel compositor i cantant de L.A., Luis Alberto Segura, i pel gerent de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears Pere Malondra, els quals han donat detalls de les actuacions previstes per a finals de juny.

 

Concerts commemoratius

El preludi de l’acte central serà el dia 26 a l’Acolliment de Lluc, on actuarà el grup L.A. Es preveu que el concert tindrà un aforament de 700 persones. L’accés serà gratuït, però serà necessari, a través del web www.serradetramuntana.net, descarregar-se les invitacions que estaran disponible en la plataforma digital ticketib, fins a completar aforament. Es podran obtenir a partir del 16 de juny. 

Per facilitar la mobilitat i la participació, l’arribada i la tornada al concert el Consell posarà a disposició busos gratuïts que sortiran d’Inca i de Palma. Les places es podran reservar en el mateix moment que s’adquireix l’entrada i a la mateixa plataforma. La sortida de Palma serà a les 18 hores i a la d’Inca a les 18,30 h.

El grup presentarà el seu darrer treball discogràfic titulat Evergreen Oak que ha estat gravat a la tardor de l'any passat en la Serra de Tramuntana (Palma), concretament a Orient.

El concert començarà a les 20 hores, es recomana arribar una hora abans per facilitar l’aplicació de les mesures de seguretat del COVID-19.

L’acte central tindrà lloc el 29 de juny, just el dia que fa 10 anys de la distinció de la Serra de Tramuntana per part de la Unesco. A més dels parlaments per part dels representants de les diferents institucions, per tancar l’acte hi haurà un concert de música clàssica a càrrec de la secció de corda de l’Orquesta Simfònica de les Illes Balears, que en l’explanada de la Cartoixa de Valldemossa interpretarà dues peces de dos compositors mallorquins. “Quatre estacions a Mallorca” del compositor contemporani Joan Valent qui va fer aquest tema gràcies a un encàrrec del Consell de Mallorca, i el tema “La Serra de Tramuntana” del compositor Antoni Mairata. Aquesta peça pretén ser un cant a la Serra de Tramuntana.

A l’acte, que es transmetrà per streaming, es podrà veure també l'espot del desè aniversari que també ha estat utilitzat com a imatge promocional turística a FITUR i a través de Fundació Mallorca Turisme i mallorca.es, i que està traduït en 4 idiomes: anglès, alemany, francès i castellà

 

Campanya, Una dècada de distinció, segles de tradició

Cladera també ha presentat la campanya dels 10 anys de distinció de la Unesco, en la qual hi participen els vint municipis de la Serra. Una iniciativa conjunta per promoure la celebració d’aquest aniversari i que serà visible a tots els edificis del Consell de Mallorca i també s’exhibiran a partir d’avui als balcons dels edificis dels vint ajuntaments de la Serra la lona de la campanya del desè aniversari de la Serra Una dècada de distinció, segles de tradició

Els ajuntaments de la Serra col•laboren durant tot aquest any amb el Consell de Mallorca en el programa d’actes del desè aniversari, el qual fa evident el vincle del Consell de Mallorca cap a la seva principal senya d’identitat: el municipalisme.