CA

Custòdia del territori

Conservar i respectar el territori és responsabilitat de totes i tots: ciutadans, empreses i administracions. És per aquest motiu que des del Consorci Serra de Tramuntana impulsam accions de custòdia del territori amb l’objectiu d’implicar propietaris, gestors i usuaris en la seva conservació.

La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que requereixen la implicació directa i activa de la societat civil, d’una banda, i dels propietaris de l’altra, i que cerquen la conservació i el bon ús dels valors naturals, paisatgístics i culturals del territori.

La custòdia es materialitza mitjançant acords voluntaris, lliures i negociables, entre l’entitat que vol custodiar el terreny i el propietari. Els acords estan associats a una finca concreta i comporten compromisos i pautes de col·laboració a mig i llarg termini, en funció dels objectius, del tipus de finca i de les possibilitats de cada entitat.

El Consorci Serra de Tramuntana és membre d'ICTIB (Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears), una xarxa d'entitats que té com a principal objectiu fomentar la custòdia del territori com una eina reconeguda i recolzada per la societat i l'administració per conservar els valors naturals, culturals i paisatgístics de les Illes Balears.

Per tot això, la convocatòria pública anual de subvencions del Consorci contempla la custòdia del territori. Els projectes subvencionables han de tenir com a finalitat general la cura, la conservació o el manteniment de les finques de la Serra de Tramuntana per part d'entitats sense ànim de lucre i poden incloure tasques de neteja de camins, petites reparacions d’elements etnològics, iniciatives per sensibilitzar sobre les bones pràctiques a la muntanya o activitats de voluntariat. 

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes