CA

Ruta cultural

La Unesco elabora la llista de Patrimoni Mundial amb l’objectiu d’assegurar la identificació i preservació d’elements culturals d’arreu del món que mereixen, pel seu valor universal i excepcional, estar protegits de la degradació o desaparició parcial o total.

La inclusió en aquesta llista implica la seva catalogació, així com el compromís en la seva conservació i difusió, ja que es considera que la pèrdua d’aquest patrimoni constituiria un empobriment de l’herència de tota la humanitat.

Per poder complir amb aquest objectiu, el Consell de Mallorca, desenvolupa un pla de gestió en el qual s’integren totes les accions que tenen incidència sobre la Serra de Tramuntana, amb la finalitat d’adaptar-les  coordinar-les per permetre la conservació i la protecció del Patrimoni Mundial. 

Els 3 eixos transversals del pla de gestió són: la sostenibilitat, el respecte a la identitat local i a la diversitat cultural i el desenvolupament de l’economia local.

Les accions desenvolupades al pla de gestió s’estructuren en 5 programes:

  • Comunicació i participació, per tal d’implicar tota la societat en la presa de decisions i en la protecció i conservació de la Serra.
  • Desenvolupament econòmic, per impulsar canvis i millores en els sistemes de cultiu i recolzar activitats alternatives que aportin recursos a la zona.
  • Divulgació, a través d’accions educatives, formatives i d’investigació per difondre els valors de la Serra.
  • Patrimoni, amb accions directes de rehabilitació i conservació o amb accions complementàries com són els inventaris i la cartografia per millorar el coneixement dels elements patrimonials.
  • Gestió de visitants, amb la finalitat d’organitzar, regular i contenir l’impacte dels visitants. 

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes