CA

Ruta cultural

Sóller: El nucli urbà

A la plaça d’Amèrica descobrim l’edifici modernista de Can Cetre. Al llarg de la Gran Via hi ha exemples de cases modernistes i colonials, com les del carrer de la Mar. Entorn a la plaça de la Constitució s’identifica el nucli medieval, amb carrers estrets i cuidats. A la plaça es juxtaposen dues façanes modernistes: la del Banc de Sóller i la de l’església de Sant Bartomeu, obra de l’arquitecte Joan Rubió i Bellver. 

Al primer tram del carrer de la Lluna hi ha cases amb portals de mig punt, com Can Serra o la posada de Can Prohom, i també bona arquitectura modernista, com Can Prunera. Més endavant es troba l’Alqueria des Comte, on es conserva un molí d’aigua.

Val la pena passejar-se pel poblet de Biniaraix, declarat bé d’interès cultural. De camí, hi ha l’original Can Bala i una creu de terme.

La Ruta de la Pedra en Sec GR 221 passa pel terme municipal de Sóller en la seva etapa 5, de Mulet a Tossals Verds. Tota la informació oficial la trobaràs a https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/es/-/etapa-5-muleta-tossals-ver-1

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes