CA

Ruta cultural

Mancor: Camins de Santa Llúcia i Biniarroi

Pel carrer de sa Costa es troba el traçat empedrat que comunicava la capella de Santa Llúcia amb la vila. Dalt d’un turó panoràmic, la capella conserva l’estructura típica de les esglésies de repoblament, amb arcs diafragma i coberta a dues aigües. És presidida per una imatge de santa Llúcia que s’hi trobà. Abans del s. XVII fou el lloc de culte dels habitants de Biniarroi i Mancor. Devora, s’alça l’hostatgeria ampliada. 

La carretera de baixada enllaça amb el camí nou de Biniarroi. Hi trobam trams del camí vell empedrat. Biniarroi és un llogaret establert, després de la conquesta, en terrenys d’una alqueria islàmica. El 1721 es produí una gran esllavissada, que afectà oliverars pròxims i cases del llogaret. Durant el s. XX estava abandonat i ara es troba en vies de rehabilitació. Encara presenta edificis de gran rusticitat.

La Ruta de Pedra en Sec GR 221 no té cap tram obert al municipi de Mancor de la Vall. Tota la informació actualitzada sobre aquest itinerari senderista la trobaràs a https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/ruta-pedra-en-sec-gr-221

Per a poder usar el track GPS cal tenir instal·lada alguna aplicació que llegeixi aquest tipus d'arxius, com poden ser per exemple, Wikiloc, Tracklia, Geo Tracker o GPX Viewer.


Informació relacionada

  • Track GPX de la ruta dels camins de Santa Llúcia i Biniarroi de Mancor de la Vall

    Descarrega

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes