CA

Ruta cultural

Andratx: Del castell de Sant Elm a la torre de cala en Basset

Al nucli de pescadors de Sant Elm, dominant la cala en Gemec, es bastiren un hospital i una capella sobre un turó i, a principi del segle XIV, es protegiren amb una torre. El 1886, l’arxiduc Lluís Salvador ho incorporà al seu patrimoni. 

A la costa d’aquesta població, destaquen les diverses vistes des Pantaleu i sa Dragonera. Des des Mollet, es pot embarcar i visitar el Parc Natural de sa Dragonera, propietat del Consell de Mallorca i creat gràcies a la pressió ecologista. Tres itineraris permeten gaudir dels valors naturals i històrics: el far i torre de Llebeig, el far de Tramuntana i el magnífic camí des Far Vell o de na Pòpia. Des del barri de s’Algar, es pot seguir pel camí de Can Tomeuí i de cala en Basset, i arribar a l’estratègica torre de cala en Basset, datada del 1583.

Els únics trams de la Ruta de la Pedra en Sec GR 221 oberts i senyalitzats a Andratx són el tram 1, que va del coll de sa Gremola a la Trapa, i la variant de s'Arracó. Tota la informació actualitzada la trobaràs a:

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes