CA

Ruta cultural

Alaró: El castell d'Alaró

Partint del poble, val la pena fer la pujada al puig d’Alaró per l’interès històric i arquitectònic del castell i, alhora, per gaudir de les vistes extraordinàries.

Una variant del GR 221 passa per Son Curt, Son Penyaflor i es Verger. Poc abans d’arribar a aquestes cases, hi ha el camí vell de ferradura que supera el penyalar i entra al castell sota les arcades de la torre de l’Homenatge. A l’esquerra, queda el reducte nord de la fortalesa i dalt del cim (821 m), pràcticament inexpugnable, es localitza l’hostatgeria, refugi de la Ruta de la Pedra en Sec (GR-221) i l’oratori de la Mare de Déu del Refugi, construït el 1622 i on es conserva un retaule dedicat als màrtirs Cabrit i Bassa.

La Ruta de la Pedra en Sec GR 221 passa pel terme municipal d'Alaró en el tram de Tossals Verds, en la seva variant del Castell. Consulta la informació actualitzada al lloc oficial: https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/-/variant-d-castell-d-alaro-tram-tossals-verds-orient

Per a poder usar el track GPS cal tenir instal·lada alguna aplicació que llegeixi aquest tipus d'arxius, com poden ser per exemple, Wikiloc, Tracklia, Geo Tracker o GPX Viewer.


Informació relacionada

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes