CA

Totes les notícies

El treball del Consell amb la Ruta de Pedra en sec i les rutes de senderisme desperta l’ interès d’altres llocs on també existeix aquesta mescla de tradició i tècnica

El treball del Consell amb la Ruta de Pedra en sec i les rutes de senderisme desperta l’ interès d’altres llocs on també existeix aquesta mescla de tradició i tècnica

(22/10/2019)

L’èxit de la Ruta de Pedra en Sec fa que molts ajuntaments i municipis com el de Palma es vulguin afegir a formar part d’ella

Diversos representants d’institucions catalanes -portaveus municipals, consells comarcals, fundacions, Diputació de Lleida i la Generalitat- es troben des de fa dos dies a Mallorca per observar, agafar idees i consolidar la Pedra en Sec com un recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació.
La bona repercussió de la feina feta en la Pedra en Sec a Mallorca no es fortuïta. Es el producte dels treballs desenvolupats des de l’any 1988 i que ara veu els seus fruits. La feina que es fa des del Consell per a mantenir i posar en valor aquesta tècnica que vesteix els nostres camps i paisatges amb marges, aljubs, galeries, barraques, pous i fonts té el seu punt més alt en la consecució del nomenament de Patrimoni immaterial de la Unesco.

“Si hi ha activitat agrària com la vinya i els camins s’utilitzen, els marges seguiran en peu” ha afirmat Josep Manchado, director Insular de Medi Ambient del Consell. Per tant es bàsic que hi hagi camins i gent que treballi en les marjades per mantenir la bellesa dels nostres paisatges.

Un dels punts importants d’aquesta feina es la cessió per part de l’estat del camí al cap de Formentor i que un pic estigui restaurat serà final de la Ruta de Pedra en sec. Des de fa trenta anys el departament porta la recuperació, rehabilitació, l’impuls d’aquesta xarxa. Ara el Consell comparteix totes les experiències viscudes pels nostres margers i tècnics. 
En aquesta xarxa de senderisme i ruta de Pedra en sec hi participen disset municipis i hi ha tres BIC que son el barranc de Biniararix, Conjunt de cases de neu de Galileu i Lluc i Ses Rotes de Caimari.