EN

All news

La visita a la tafona de Pedruixella Gran a Pollença tanca el cicle “Tasta la Serra”

La visita a la tafona de Pedruixella Gran a Pollença tanca el cicle “Tasta la Serra”

(10/12/2022)

És el sisè taller i tast de productes de la Serra que el Consell ha duit a terme enguany amb molt d’èxit de participació

La presidenta Cladera ha participat en aquesta darrera activitat per promoure i difondre els productes elaborats a la serra de Tramuntana

Dos grups de participants, una visita a la tafona de la finca de Pedruixella Gran al municipi de Pollença i un tast d’olis de la serra de Tramuntana. Com a cada taller i tast dels sis que s’han duit a terme enguany, les places s’han omplert. La d’avui ha estat la darrera de les activitats del programa “Tasta la Serra” que el Consell de Mallorca ha oferit al llarg de l’any a diferents municipis de la serra de Tramuntana.

Es tracta d’una iniciativa que es va posar en marxa amb motiu del desè aniversari de la distinció Unesco l’any passat, i que enguany s’ha tornat a repetir per mor del gran èxit de participació.

L’activitat, inclosa en l’agenda del Consorci Serra de Tramuntana, ha comptat avui amb la presència de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcias.

“La serra de Tramuntana ens ofereix experiències úniques, que molts de mallorquins i mallorquines no coneixen de prop perquè no han tengut l’oportunitat, i això és el que volem facilitar” ha expressat Cladera. No només és tastar un oli, una taronja, cireres, un vi o un formatge elaborat a la Serra, sinó que és conèixer en quines condicions s’ha elaborat, com el paisatge ha condicionat aquest procés i com és d’únic un producte fet en aquest espai Patrimoni Mundial de la Humanitat” ha dit.

Durant la visita d’avui, els participants s’han desplaçat a la fina de Pedruixella Gran, situada a la Vall den Marc, a Pollença. La finca disposa de diferents elements patrimonials molt ben conservats, entre ells la tafona on s’ha fet l'oli de manera tradicional, amb una bèstia i posteriorment, també s’ha fet un tast d'olis de la serra de Tramuntana.

Aquesta activitat posa el punt i final a l’agenda d’enguany del “Tasta la Serra”, que ha organitzat tallers i tast de taronges a la finca Ecovinyassa de Sóller, una visita i tast de cireres a Son Palou, Orient (Bunyola); tast de vi de malvasia i tomàtiga a Son Vives (Banyalbufar); tast de formatge de cabra a Formatges Tramuntana (Pollença) i un tast i taller d’empotar oliva trencada a Cas Sorell (Fornalutx).