EN

All news

La convocatòria d’ajudes ordinàries del Consell a la Serra de Tramuntana estarà oberta fins al 30 de maig

La convocatòria d’ajudes ordinàries del Consell a la Serra de Tramuntana estarà oberta fins al 30 de maig

(14/04/2023)

  • Entre les novetats d’enguany destaca l’increment del preu de marge, la inclusió de la Comunitat de Regants i les ajudes als municipis per projectes de caldera de biomassa
  • La institució insular ha incrementat gairebé un 80% l’import que destinarà a aquestes subvencions per a l’any 2023 fins a un total d’1,7 milions d’euros

El Consell de Mallorca a través del Consorci Serra de Tramuntana destinarà 1,7 milions d’euros a les subvencions ordinàries per a l’any 2023. Una quantitat que significa un augment de 750,0000 euros en relació amb l’any anterior, és a dir un increment de gairebé un 80%. Aquestes ajudes estan adreçades a ajuntaments, explotacions agràries, persones físiques, entitats sense ànim de lucre, comunitats de béns.
 
Hi ha sis línies d’actuació que es poden sol·licitar, de les quals quatre són de recuperació: d’elements etnològics com marjades de pedra en sec i la xarxa hidràulica; d’elements arquitectònics; dels espais forestals i/o agrícoles, i del paisatge agrícola i el seu entorn. Les altres dues línies són una de manteniment, neteja i conservació dels espais públics que per les seves característiques especials necessiten una especial cura i una línia de redacció i actualització de catàlegs municipals de camins públics.

L’objectiu principal de les diferents línies de subvencions és promoure la recuperació dels elements i els valors patrimonials i paisatgístics essencials en la declaració com a patrimoni mundial de la Serra de Tramuntana.

Novetats convocatòria 2023
Entre les novetats introduïdes enguany destaca que dins de la línia arquitectònica s’afegeix despeses de fins a 3.000 € per a la redacció de projectes. D’altra banda, també s’ha introduït enguany les Comunitats de Regants com a beneficiàries de les ajudes de la línia etnològiques d’aprofitament de l’aigua amb tècniques tradicionals.

També en aquesta edició per primera vegada els municipis poden sol·licitar ajudes per dur a terme projectes de calderes de biomassa. Al mateix temps augmenten les ajudes a actuacions etnològiques d’ajuntaments de 15.000 a 20.000 €.

Una altra novetat de la convocatòria ordinària del Consorci Serra de tramuntana de l’any 2023 respon a la demanda dels margers d’incrementar el preu de marge. Així s’ha establert que incrementa de 73 a 83 €/m2 el preu del marge, i el de la paret seca augmenta de 65 a 75 €/m2.

La convocatòria està oberta fins el 30 de maig. Hi ha tota la informació necessària per sol·licitar les ajudes del Consell al web serradetramuntana.net