EN

All news

Els guanyadors del II Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial reben els guardons

Els guanyadors del II Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial reben els guardons

(14/03/2019)

Els premiats han presentat fotografies que mostren el patrimoni cultural i etnològic de la serra de Tramuntana.

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha lliurat aquest dijous els premis del II Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

La vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha felicitat els premiats i ha assegurat que les fotografies “no només mostren el nostre patrimoni mundial sino també el caràcter mallorquí, les nostres arrels”.

Montse Furment Giner, amb la fotografia Cap al Calvari, ha estat la guanyadora del primer premi de la categoria Pobles i possessions de la Serra; mentre que Joan Lluís Coll Rotger ha rebut el primer premi dins la categoria El camp de la Serra, per la instantània Oliveres ventades. La imatge El castell del Rei, de Sebastià Bota Ferragut, ha estat valedora del primer premi d’Els elements etnològics de la Serra. Dotats cada un amb 800 euros.

Així mateix, s’ha establert un segon i tercer premi per a cada categoria, amb una dotació de 400 i 200 euros, respectivament. En la categoria Pobles i possessions de la Serra, el segon premi ha estat per a NeValldemossa, de Joan Lluís Coll, i el tercer per a La fortalesa, d’Antoni Valls. Els segon i tercer premi de la categoria El camp de la Serra han anat a Enmig del camp, de Marc Marco, i Tardor, d’Antoni Valls. Per acabar, els premiats amb aquests guardons de la categoria Elements etnològics de la Serra són Jaume Cabrer per Font i Antoni Valls per Lluna abraçant el castell d’Alaró.


Es consolida el Certamen de Fotografia

En aquesta segona convocatòria, el Certamen de Fotografia de la Serra es consolida, disposa d’una gran participació, amb només 15 dies de termini per a la presentació de fotografies, i compta amb l’assessoria tècnica d’AFONIB per establir els paràmetres de qualitat. En total han estat 292 fotografies presentades i admeses en les tres categories. La categoria amb més participació ha estat Pobles i possessions de la Serra, amb 113 imatges.

El jurat ha estat format pels fotògrafs Néstor Carda i Xavier Llabrés, el periodista Joan Carles Palos i el director insular de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca, Miquel Vadell.


Exposició de les fotografies premiades

Els assistents a l’acte de lliurament de premis han pogut fer un recorregut per l’exposició de les fotografies premiades, que es mostraran a la sala rebedor de Raixa durant algunes setmanes. Està previst que l’exposició itineri per diverses lcalitzacions de la Serra en els propers mesos.