EN

All news

El Consorci Serra de Tramuntana i Al Rum reeditaran els tallers escolars gratuïts al Castell d’Alaró

El Consorci Serra de Tramuntana i Al Rum reeditaran els tallers escolars gratuïts al Castell d’Alaró

(11/12/2023)

El curs passat, més de 300 alumnes van poder experimentar com es vivia en aquesta fortalesa a l'Edat Mitjana i van conèixer les excavacions arqueològiques de la zona

El director insular de la Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, acompanyat del cap de servei de Paratges Culturals, Josep Bernales, s’ha reunit avui amb el vicepresident de l’Associació cultural d’Alaró Al Rum, Joan Riera, i l’arqueòleg Gabriel Llodrà, a la seu del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

Arran de l’èxit que les visites guiades al Castell d’Alaró van tenir l’any passat entre els centres escolars de Mallorca, s’ha decidit donar continuïtat al projecte. Es tracta d’una completa jornada que, amb el nom ‘Viatgers en el temps’, consta tres activitats: un recorregut per la fortalesa, un taller de recreació medieval que permet als alumnes conèixer com es vivia al castell fa 700 anys i una visita les excavacions arqueològiques.

Aquest 2023, entre gener i novembre, han participat en el projecte un total de 364 alumnes i 40 professors, distribuïts en 11 grups, de 7 centres de Mallorca. L’activitat educativa, dirigida als alumnes de 5è i 6è de Primària, de Secundària i de Batxillerat, és gratuït gràcies al suport econòmic que rep el projecte per part del Consorci Serra de Tramuntana. 

Segons Solivellas, recolzar projectes educatius com aquest garanteix la preservació dels valors que han possibilitat la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial: “el castell d’Alaró és un dels elements patrimonials més destacats i amb aquesta activitat tan completa els alumnes poden recuperar-ne la seva memòria, conèixer les seves tradicions, la seva història, i prendre consciència dels valors que amaga, ja que en el futur seran ells els qui n’hauran d’assegurar la conservació”.

Està previst reprendre les visites-taller a partir del segon trimestre d’aquest curs escolar. Els centres podran sol·licitar l’activitat, com fins ara, a través de la plataforma ‘Viu la cultura’ de la Direcció General de Cultura del Govern de les Illes Balears.