Ruta cultural

Fornalutx: La vila i camins

El poble ha preservat la fesomia urbana d’arquitectura tradicional, amb carrers empedrats i escalonats, teules de moro, capelletes, casals i torres de defensa. El conjunt urbà s’ha considerat un dels més bells d’Espanya. 

Des de la plaça de l’Església, dedicada a la Nativitat de la Mare de Déu, comença la caminada pel carrer de Sant Sebastià, on hi ha la posada de Bàlitx, i pel carrer de Sant Joan, on es localitza Can Bisbal. Més endavant es troba el cementeri, enriquit amb art modernista. Una pista que arriba a un empedrat condueix al llogaret de Binibassí, una antiga alqueria islàmica. L’aigua de la font pròxima, recollida per una canaleta, mogué un molí hidràulic i encara serveix els rentadors i els horts dels voltants. Les cases principals tenen torre de defensa, tafona i capella. Hi connecta el GR 221 que, procedent de Sóller, gira cap a Biniaraix. 

La Ruta de la Pedra en Sec GR 221 passa per Fornalutx amb diverses propostes de camins i amb la variant sa Costera del tram Binibassí - Cala Tuent. Tota la informació oficial la trobaràs a https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/-/variant-e-sa-coste-1

Per a poder usar el track GPS cal tenir instal·lada alguna aplicació que llegeixi aquest tipus d'arxius, com poden ser per exemple, Wikiloc, Tracklia, Geo Tracker o GPX Viewer.


Informació relacionada

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes