CA

Totes les notícies

Més de 2.700 alumnes i quasi 300 docents han participat en el programa «Aprenentatge i servei Serra de Tramuntana»

Més de 2.700 alumnes i quasi 300 docents han participat en el programa «Aprenentatge i servei Serra de Tramuntana»

(28/05/2024)

Un centenar de professors, de 17 centres educatius, celebren la jornada de final de curs del programa del Consell de Mallorca i la Conselleria d'Educació i Universitats

Un centenar de professors, de 17 centres educatius de Mallorca, han compartit les seves experiències i han presentat els projectes que han desenvolupat enguany amb la metodologia «Aprenentatge i servei Serra de Tramuntana», impulsada conjuntament pel Consorci Serra de Tramuntana, ens depenent del Consell de Mallorca, i la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats de la Conselleria d’Educació i Universitats, del Govern de les Illes Balears.  

En total, en aquest curs han participat en el programa «ApS» 40 centres educatius, quasi 300 docents inscrits i 2.700 alumnes. Es tracta d’una metodologia activa i participativa que combina processos d’aprenentatge i de servei, on els infants treballen a partir de necessitats reals. El programa és també una oportunitat per descobrir la serra de Tramuntana com un espai ple de recursos i valors històrics, patrimonials, culturals i natural i reforçar el sentiment de pertinença. 

L’aula Natura i Patrimoni del jardí botànic del monestir de Lluc ha acollit avui la jornada de cloenda del curs escolar del programa «Aprenentatge i servei Serra de Tramuntana» («ApS»), celebrada amb els centres que hi han participat, per segon i tercer any.  El director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, ha inaugurat la jornada i ha agraït als docents l'aposta «per aquesta metodologia educativa que repercuteix en la conservació del paisatge cultural i que permet als infants viure experiències dins la serra de Tramuntana, alhora que genera reflexió sobre la necessitat de conservar-ne els valors i de fer-ne difusió entre les seves famílies i amistats». També ha participat en la jornada el cap de servei de Formació Permanent del Professorat, de la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats del Govern de les Illes Balears, Rafel Maura.  A més dels projectes exposats, els professors han fet una visita, guiada pel tècnic paisatgista responsable, Milan Alcántara, pel jardí botànic de Lluc; i, una altra al molí de Lluc, amb el tècnic expert en patrimoni del Consell de Mallorca, Biel Ordinas.  

A la jornada d’avui han participat els CEIP Llorenç Riber, Mestre Colom, Son Basca, Es Molinar i Verge de Lluc; els col·legis concertats Ramon Llull, Monti-sion i la Puríssima; la cooperativa Es Liceu i els instituts de secundària de Sineu, Manacor, Sant Marçal, Santa Maria, Inca, Emili Darder, Porto Cristo i Port d’Alcúdia. Els centres educatius públics i concertats de Mallorca ja poden sol·licitar l’adhesió al programa «ApS» per al proper curs escolar, a través del Centre de Formació de Professorat, i que per primera vegada també estarà obert per a centres d’adults i de formació professional.