CA

Totes les notícies

Les curses infantils a la serra de Tramuntana arriben a la novena edició amb més aforament i municipis nous

Les curses infantils a la serra de Tramuntana arriben a la novena edició amb més aforament i municipis nous

(19/02/2022)

El programa esportiu preveu arribar a 2.500 participants, incorpora quatre municipis nous –Alaró, Andratx, Banyalbufar i Puigpunyent– i es completarà amb tallers didàctics.

Avui ha tengut lloc a Mancor de la Vall el tret de sortida del IX Circuit Curses Infantils serra de Tramuntana del Consell de Mallorca i la primera cursa d’aquest tipus, que atrau famílies pel seu format mixt amb circuits adaptats a infants, joves i adults. El programa es consolida en la seva novena edició, organitzat per Esports del Consell de Mallorca i el Consorci Serra de Tramuntana. 

El batle de Mancor de la Vall, Guillem Villalonga; la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat aquesta nova edició, que arribarà a deu municipis: Mancor de la Vall (19 de febrer), Calvià (12 de març), Lluc (27 de març), Alaró (9 d’abril), Campanet (30 d’abril), Valldemossa (21 de maig), Fornalutx (4 de juny), Banyalbufar (10 de setembre), Puigpunyent (15 d’octubre) i Andratx (12 de novembre).

Es preveu que en l’edició 2022 hi participin 2.500 persones, sent un dels programes més demandats d’Esports del Consell. En aquesta edició, que es consolida com un referent de curses en família, s’hi incorporen quatre municipis nous: Alaró, Andratx, Banyalbufar i Puigpunyent. Com ha destacat el conseller Serra, «el circuit de curses és una aposta per la promoció esportiva aprofitant l’entorn de la Serra com a “pista” natural. Una combinació que agrada a les famílies i que creix en demanda any rere any». El conseller afegeix que «els objectius passen per contribuir a l’adquisició d’hàbits saludables i fomentar, com a element essencial, la integració d’esport i de natura». 

Es tracta de curses escalonades per categoria, no federades, que promouen fer esport des de la base. Els recorreguts van des de 150 metres, per als participants més petits, fins a 4.500 metres, per als adults.  Cal destacar el caràcter lúdic, esportiu, cultural i didàctic de les curses, que, com ha destacat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, «tenen un doble objectiu; d’una banda, la promoció d’un esport com l’atletisme, que cada cop més es practica a la Serra i, de l’altra, el respecte i la cura de l’entorn». En aquesta edició, les curses es completaran amb tallers de visita als pobles participants, promoguts pel Consorci Serra de Tramuntana. 

Premis a la fidelitat

Durant la presentació a Mancor els participants menors de totes les curses 2021 que han formalitzat la inscripció via telemàtica i assistit a totes les curses, han rebut un premi de fidelitat, que l’empresa Tribe aporta, mitjançant un acord de col·laboració amb la Direcció Insular d’Esports. Enguany hi ha hagut 23 premiats. 

Informació del circuit de curses infantils aquí.

Vídeos

curses serra