CA

Totes les notícies

Les associacions de patrimonis mundials d’Europa es reuneixen a la seu del Consell de Mallorca

Les associacions de patrimonis mundials d’Europa es reuneixen a la seu del Consell de Mallorca

(29/03/2019)

La trobada tècnica ha servit per posar en comú bones pràctiques i ha acabat amb una declaració que posa les bases del pla d’acció de l’associació.

Representants de les associacions de patrimonis mundials que formen l’European World Heritage Association han duit a terme una trobada tècnica, entre aquest dijous i divendres, on han posat en comú les seves inquietuds. 

Amb l’Aliança de Paisatges Culturals Patrimoni de la Humanitat, que presideix el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, com a amfitriona, s’han reunit representants d’associacions de béns patrimoni de la humanitat de França, Alemanya, Itàlia, Àustria i Espanya, així com el representant del Ministeri de Cultura espanyol i el gerent del Grup Ciutats Patrimoni Mundial, també d’àmbit estatal. 

En la primera jornada, les associacions han repassat les darreres accions, en trobades a Noto (Itàlia) i Berlín. També han elegit  els representants davant la Comissió Europea. 

En la segona sessió, la tasca ha versat entorn a compartir les bones pràctiques que duen a terme les associacions i s’han tret conclusions, amb el títol «Fent camí cap al V Congrés de l’European World Heritage Associations a Eivissa», previst per al mes d’octubre d’enguany.