CA

Totes les notícies

El Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial del Consell de Mallorca suma 31 nous productes

El Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial del Consell de Mallorca suma 31 nous productes

(08/05/2023)

Sabons naturals i olis essencials de l’artesà Joachim Pourque, l’aigua de Font Sorda-son Cocó, l’oli d’oliva de Son Matge i 22 productes agroalimentaris de Son Moragues podran lluir a partir d’ara aquesta identificació.

El distintiu és una iniciativa del Consell de Mallorca a través del Consorci Serra de Tramuntana que té com a objectiu identificar els productes i serveis que col·laboren amb el manteniment, la preservació i la protecció de la Serra. Donar visibilitat a tots aquests productes i destacar la dificultat afegida que suposa produir-los en aquesta zona és també una manera d’ajudar a mantenir les explotacions agrícoles i recuperar el sector agrari. 

Els nous productes agraris adherits aquest dijous per decisió de la comissió avaluadora i de seguiment del Distintiu després de valorar les empreses que han sol·licitat formar part d’aquesta iniciativa són l’aigua mineral Font Sorda-Son Cocó, d’Alaró; i de la finca de Son Moragues (Valldemossa) les olives de taula, les hortalisses i la fruita, els ous, la carn de porc i la d’ovella. 

També s’han adherit al Distintiu els productes transformats següents: olis essencials alimentaris de romaní, taronja, llimona i lavandí elaborats per Joachim Pourque (Sóller); l’oli d’oliva verge extra varietats Picual i Mallorquina Son Matge (empresa Somage de Valldemossa);  i, de la finca de Son Moragues, l’oli d’oliva verge, l’oliva verda trencada i sencera, les melmelades de llimona, taronja, tomàtiga i ceba, la gelea de codony, la sobrassada, la llonganissa, la carn, la xulla i els botifarrons. 

També s’ha signat el primer conveni específic per a empreses i entitats que contribueixen a preservar el paisatge –i que no són ni agrícoles ni turístiques- amb Jabones de Mallorca, de l’artesà Joachim Pourque, pels sabons naturals fabricats íntegrament a Sóller.

El mes de desembre ja es van signar els primers convenis d’adhesió al Distintiu amb Vinyes Mortitx, Formatges Tramuntana i les cooperatives de Sóller i Pollença, que entre totes dues agrupen més de 400 petits productors de la Serra de Tramuntana.

El Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial que va més enllà de la reactivació econòmica de la Serra de Tramuntana; suposa també un incentiu per a l’agricultura ecològica, les varietats locals, els productes de proximitat i les energies renovables; ja que tots aquests són alguns dels compromisos que assumeixen les empreses no agrícoles que s’adhereixen al Distintiu i que han d’assolir en un termini de tres anys.