CA

Totes les notícies

El Consorci Serra de Tramuntana reforça el seu compromís amb el programa «Aprenentatge servei a la Serra de Tramuntana»

El Consorci Serra de Tramuntana reforça el seu compromís amb el programa «Aprenentatge servei a la Serra de Tramuntana»

(17/04/2024)

El programa educatiu, que s’ofereix en col·laboració amb el Servei de Formació Permanent del Professorat, s'amplia a centres per a adults i de formació professional

El Consorci Serra de Tramuntana i la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats, de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears, han acordat reeditar el programa «Aprenentatge servei a la Serra de Tramuntana». 

Es tracta d’una metodologia activa i participativa que genera l’aprenentatge a partir del propi entorn i que té com a objectiu apropar als infants el patrimoni històric i cultural de la Serra de Tramuntana, declarada patrimoni mundial per la Unesco. El programa es desenvolupa a través d’accions de servei a la comunitat, que ajuden l’alumnat a desenvolupar competències socials i ciutadanes. 

El programa, que s’ofereix a través dels centres de formació de professorat, està destinat a tots els centres públics i concertats de Mallorca que ofereixen primària, secundària i, per primera vegada, s’inclouen els centres per a adults i la formació professional.

El director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, i el director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso, s’han reunit a la Conselleria d’Educació per renovar la col·laboració per al proper curs. Per a Solivellas «aquest programa és una oportunitat per descobrir la Serra de Tramuntana com un espai ple de recursos i valors, que reforcen el sentiment de pertinença entre els més petits i els forma com a ciutadans actius i responsables amb el seu entorn».

Entre els compromisos del Consorci per al bon desenvolupament del programa, es troben les despeses per al transport i l’estada en un refugi del Consell de Mallorca per a cada centre, amb un màxim de 40 alumnes i 3 docents per centre; així com el transport per a una sortida al Centre Serra de Tramuntana de Raixa. A més a més, per primera vegada, inclourà una excursió extra per als centres que no sol·licitin estada en un refugi.

El professorat, abans d’aplicar el programa «Aprenentatge servei serra de Tramuntana» als seus centres, assisteix a diverses jornades de formació, per poder desenvolupar correctament aquesta metodologia d’aprenentatge i per conèixer bé els valors patrimonials de la Serra. Una de les ponències del nou curs es reservarà al distintiu Serra de Tramuntana, la senya d’identitat dels productes produïts dins l’àmbit de la declaració de patrimoni mundial.