CA

Totes les notícies

El Consell elabora un manual de gestió de personal dels refugis

El Consell elabora un manual de gestió de personal dels refugis

(29/11/2019)

Els treballadors de les instal•lacions de Muleta, Son Amer i Tossals Verds han aportat la seva experiència diària per confeccionar aquest reglament intern

Com a complement de la Ruta de Pedra en Sec, hi ha la xarxa de refugis del Consell, que dona servei d’allotjament i de manutenció a senderistes i visitants. Per millorar les estades de les persones usuàries, el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha creat un manual de procediments per al personal que hi fa feina.

Aquest manual, Procediments de gestió del personal dels refugis del Consell, el va encarregar el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient de la institució insular a  la jove qualificada Maria del Mar Lladó, que formava part d'un programa finançat pel SOIB, i que va estar un any per a fer aquest manual. Sistematitzar els processos de treball, establir un ordre cronològic de tasques, aconseguir una visió general en la gestió dels refugis i que cada unitat compti amb una oferta homogènia són, entre d’altres, alguns dels objectius d’aquest reglament de feines.

«Gràcies a aquest manual tenim uns refugis de qualitat i homogenis en l’atenció i servei que oferim als visitants», assegura Aurora Ribot, vicepresidenta segona i responsable del departament insular. Per confeccionar aquest reglament «es varen entrevistar els treballadors de Son Amer, Muleta i Tossals Verds», remarca Lladó, «en serveis com guarderia, neteja i cuina». Un total de vint-i-cinc enquestes amb una durada d’entre quaranta minuts i una hora i mitja varen servir per concretar el tipus de feina de cada treballador dels refugis, el temps que hi invertien, els productes i mitjans utilitzats i l’opinió i la valoració de les seves pròpies tasques. 

La intenció d’aquest manual és unificar el criteri i funcionament dels refugis de la xarxa insular per possibilitar una estada millor a les persones usuàries. Aquestes instal•lacions ubicades a llocs emblemàtics de la geografia mallorquina compten amb una bona opinió de senderistes, d’excursionistes i de la ciutadania que gaudeix de l’oferta associada a la Ruta de Pedra en Sec, un trajecte que el Consell vol ampliar al llarg d’aquesta legislatura amb els refugis de Galatzó i Raixa.