EN

All news

El projecte EMbleMatiC finalitza a Creta amb propostes per potenciar el turisme sostenible de muntanya a la Mediterrània.

El projecte EMbleMatiC finalitza a Creta amb propostes per potenciar el turisme sostenible de muntanya a la Mediterrània.

(02/10/2019)

  • Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient / Comunicació i Premsa

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha participat juntament amb el director Insular de Medi Ambient Josep Manchado en aquestes jornades del programa EMbleMatiC-INTERREG-MED

“Saber quins son els principals reptes que pateixen les zones naturals del Mediterrani, des de les més degradades fins les que encara estan ben conservades, quines son les claus de l’èxit de fer compatibles les zones naturals amb la nostra activitat o el turisme i les principals errades”. D’aquesta manera ha definit la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, els assumptes prioritaris que s’han debatut a les jornades del projecte EMbleMatiC-Interreg -Med, que finalitza avui a l’illa grega de Creta.

En aquesta conferència final s’ha abordat “fer compatible la protecció de les nostres muntanyes, part imprescindible del paisatge i l’entorn natural, amb l’activitat turística responsable” segons Ribot. En aquestes revisions es treballa la millora i l’equilibri entre activitat i sostenibilitat, entre desenvolupament turístic i preservació del medi ambient.

La visita, ahir, a l’ecoitinari de Psilitoris, una muntanya emblemàtica de Creta, ha de servir per a ajudar a la finalització del projecte de la ruta de Galatzó, on els camins s’han netejat, els murs de pedra en sec s’han restaurat i hi ha previst editar una guia i implementar uns panells que explicaran al visitant sobre la història de la muntanya i la flora i la fauna que s’hi poden trobar. En aquesta línia de màxim respecte la consellera Ribot ha afegit que “hem de continuar treballant en la prevenció de la desertització, els incendis i molts altres perills que causa la nostra activitat i que afecten la natura, en un escenari d’emergència climàtica”

Els temes que s’han tractat en aquestes jornades han estat propostes per definir aquest tipus de turisme: millorar la petjada ecològica dels visitants, la creació d’un segell de sostenibilitat o l’ús de les eines digitals. Tot per a una bona implementació d’un tipus de visitant que demana altres maneres de conèixer els territoris més desconeguts i de manera sostenible.